Untitled
29 mei 2014
week 128: 8 t/m 14 mei

Op 08 mei zijn we boodschappen gaan doen. Laura vindt het net als Bas erg leuk om de boeken in de boekenkast naar achteren te duwen… ze hebben met zijn tweetjes mama flink beziggehouden ;-). Toen Mark thuis kwam van de kapper moest Bas huilen ;-).
Mark en ik zijn op 09 mei vertrokken naar Florence. Mark heeft daar een training voor zijn werk en we gaan er samen van tevoren een weekendje naar toe. Oma Van Aerle kwam ’s morgens in huis om op Bas en Laura te passen. Met de Lego heeft Bas een grote schuur gebouwd. Tante Maartje en Eline kwamen lunchen en daarna zijn ze naar de speeltuin geweest. Het was niet druk en ze hebben veel plezier gehad. Net voordat het hard ging regenen, zaten Bas, Laura en tante Maartje weer in de auto; oma en Eline moesten schuilen. Ze hebben thuis wat gedronken en hebben daarna bij McDonald’s gegeten. Bas at daar niet veel, maar thuis gelukkig wel. ’s Nachts werd Bas wakker en was toen erg overstuur. Hij hoestte hard en gaf slijm over. Na een plasje, wat drinken en “pietjes” vangen, ging hij weer lekker geslapen.
Op 10 mei hebben oma, tante Maartje, Eline, Bas en Laura samen ontbeten. Toen Eline moest gaan zwemmen, kwam tante Willeke op bezoek. Bij de lunch waren tante Maartje en Eline er weer. ’s Middags hebben ze de eendjes gevoerd. Oma had pannenkoeken gebakken en na het eten hebben Eline en Bas samen in bad gespeeld. Bas had vandaag erg vaak in zijn broek geplast en gepoept. Ook vannacht werd Bas even wakker. Hij moest weer erg hoesten.
Op 11 mei was het moederdag. Oma, tante Maartje, Eline, Bas en Laura hebben met zijn allen op bed ontbeten. Daarna kwam ook opa Van Aerle en zijn ze naar het kerkhof geweest om bloemen te brengen bij het graf van “grote” oma Wismans. Toen ze weer thuis waren, kwamen ook tante Willeke, oom Arjan en oom Tom. Omdat het zo’n slecht weer was en er binnen gespeeld moest worden, heeft tante Maartje het winkeltje van Eline gehaald, compleet met winkelwagentje en heel veel mini-boodschappen; daar hebben ze fijn mee gespeeld. Met zijn allen hebben ze Chinees gegeten. Vannacht heeft Bas goed doorgeslapen. Vandaag hebben ze Bas regelmatig op de wc gezet en gelukkig heeft hij nu niet in zijn broek gedaan.
Oma, tante Maartje, Eline, Bas en Laura hebben op 12 mei samen ontbeten. Daarna moest Eline weer naar school. Toen tante Maartje en Eline weg waren, kwam opa Van Aerle met Bas spelen. Toen tante Maartje de auto terug kwam brengen, is ze met Bas naar de eendjes geweest en hebben ze een stuk gewandeld. Er kwam een brandweerwagen met sirene aan door de straat gecrost. Gelukkig was het vals alarm. Toen ik thuiskwam, zaten Bas en Laura aan hun boterham, samen met opa en oma Van Aerle. Wat was ik blij om ze weer te zien!!! We zijn boodschappen gaan doen en hebben gezellig met zijn drietjes gegeten. Mark heeft ’s avonds nog gebeld. Fijn als we over een paar dagen weer met zijn viertjes thuis zijn!
Op 13 mei was Bas Mark aan het zoeken toen hij bij ons op de slaapkamer kwam: “waar is papa nou?” Bas mocht komen kennismaken op de peuterspeelzaal. We hebben Laura naar tante Willeke gebracht en zijn daarna naar de groep van juf Astrid en juf Suzanne gegaan. Bas was in het begin verlegen. Hij wilde nog even niet met de andere kindjes spelen, maar heeft bij juf Astrid en mij gezeten toen we wat formulieren doornamen. Toen de andere kindjes om de tafel zaten voor hun fruit, ranja en een koekje, wilde Bas niet bij hen aan tafel zitten; hij ging alvast in de bouwhoek spelen. Daarna gingen de andere kindjes ook spelen. Voordat we gingen, heeft Bas met de andere kinderen buiten gespeeld. Hij heeft op een loopauto rondgecrosst en is vaak van de glijbaan gegaan. Hij vond het erg leuk en wilde niet mee naar huis ;-). We zijn nog even bij tante Willeke geweest om Laura op te halen. Bas was erg moe geworden van alle nieuwe indrukken, maar hij wilde niet naar bed. We zijn ’s middags boodschappen gaan doen. Toen we uit de parkeergarage kwamen, kwamen we oma Van Aerle tegen. Bas is met oma boodschappen gaan doen, terwijl ik met Laura een boodschap deed. We zijn daarna bij opa en oma op bezoek geweest. Toen we aan het eten waren, belde Mark. Bas zei tegen Mark wat we gingen eten en vroeg: “Kom je ook?”
We zijn op 14 mei bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Avonds heeft Bas zich prima vermaakt in bad. Ik had bellen geblazen en daar moest hij hard om lachen. Verder heeft hij zijn best zitten spetteren en heb ik de badkamer weer kunnen dweilen toen hij klaar was.
Het is soms erg lastig dat Bas alles wil hebben wat Laura heeft en dat ze van hem nergens aan mag komen. Hij pakt van Laura af waar ze mee aan het spelen is en blijft haar steeds in de gaten houden. Als ze ergens anders naar toe kruipt, dan pakt hij dat ook vlug. Uiteindelijk heeft Bas een hele berg speelgoed en heeft Laura niets. Soms geeft hij haar ook wel iets, maar dat is vaak iets waar ze niet veel mee kan doen, bijvoorbeeld een potlood of een doosje ;-). Ik moet ze constant in de gaten houden, want Bas doet vaak erg lomp. Hij pakt Laura’s arm of been vast en sleept haar door de kamer (wat Laura niet erg vindt); hij zeult zijn hobbelpaard tot daar waar Laura ligt en gaat er dan erg enthousiast op zitten hobbelen (gelukkig heeft er nog geen handje of voetje onder het paard gezeten); Bas kan nog niet inschatten wat gevaarlijk is of wat pijn doet.
Bas heeft al een paar keer gezegd dat hij ons zo gemist heeft en dat hij áltijd bij ons blijft wonen ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative